Lorem ipsum 

Kérdése van? Hívjon minket! +36702825192

Amanda Lear - Give a bit of mmhto me ( Best of 14 sláger)
Amanda Lear - Give a bit of mmhto me ( Best of 14 sláger)
2 999 Ft

Amanda Lear - Give a bit of mmhto me ( Best of 14 sláger)


Termék leírás:

14 sláger különleges verziókban, és ritkaság a TV reklámban a mai napig hallható dal címével fémjelzett válogatáson, amely igazi különlegesség minden Amanda Lear kedvelőnek.

Amanda Lear (Hongkong, 1939. november 18.) francia énekesnő, az 1970-es évek európai diszkókirálynője. Jellegzetesen mély, kissé férfias színezetű hangja miatt egy időben azt pletykálták róla, hogy valójában férfi. A '80-as évekre népszerűsége kissé megfakult, s ezzel összefüggésben gyakran lehetett hallani festőnői ambícióiról. (Egyszer még azt is nyilatkozta, hogy zárdába vonul.) Az énekléssel azonban soha nem hagyott fel. A '90-es években feltámadt nosztalgiahullám jegyében iránta is újra megnőtt az érdeklődés.

2000. december 17-én Amandát súlyos csapás érte: szeretett férje bennégett vidéki házukban. A tűz okát nem sikerült tisztázni. Malagnacon kívül egy azonosítatlan férfi tetemét is megtalálták a romok között. A homályos körülmények miatt a rendőrség Amandát is kihallgatta az ügyben. Az életvidám dívát a tragédia sem törte össze: hamarosan ismét nyilvános szerepléseket vállalt, s a pletykasajtó szerint újabb hódolók is feltűntek a láthatáron.

2006 júliusában a francia kulturális miniszter, Renaud Donnedieu de Vabres a francia művészetekért végzett munkája elismeréseként a Chevalier Dans L'ordre National Des Arts Et Des Lettres elnevezésű díjjal tüntette ki Amandát, számos más művésszel egyetemben. A kitüntettek listáján az énekesnő „Amanda TAPP dite Amanda LEAR” megjelöléssel szerepel.

1. Give a bit of mmh to me (enigma) [TV version]
2. Rien ne va plus
3. Aphrodisiac
4. Follow me
5. Blood and honey
6. Fashion pack [Studio 54]
7. Tomorrow [Maxi version]
8. Queen of Chinatown
9. Fabulous lover love me
10. I'll miss you
11. The sphinx
12. Just a gigolo
13. C'est si bon
14. From here to eternity [Tox'n stone radio edit]

2 999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 120 Ft
Adatok
Cikkszám
250867